Onze aanpak

rondom 6

Onze aanpak

Heeft u een vraag of idee, wilt u advies of zoekt u een luisterend oor? Neem dan contact op met het sociaal wijkteam Wijchen.

Persoonlijk gesprek

Wat is uw vraag, uw situatie of idee? In een persoonlijk gesprek probeert de medewerker van het sociaal wijkteam Wijchen dit samen met u helder te krijgen. Zo kan de medewerker goed met u meedenken. Het is de bedoeling dat er na dit gesprek een plan is waarmee u verder kunt, een oplossing op maat. Uiteraard helpen de medewerkers van het sociaal wijkteam u daarbij als u dat wilt.

Waar voert u het gesprek?

Het gesprek vindt plaats op een plek waar u zich prettig voelt. Dit kan bij u thuis zijn, maar ook ergens anders.

Mag u iemand uitnodigen?

Ja, u mag altijd iemand uitnodigen om aanwezig te zijn bij het gesprek. Denk aan een familielid, kennis, buurtgenoot, mantelzorger of ervaringsdeskundige, zoals bijvoorbeeld een ouderenadviseur van een ouderenbond. Als u wilt kan het sociaal wijkteam ook zorgen voor een gratis, onafhankelijke cliëntondersteuner om u te ondersteunen tijdens het gesprek.

Hoe bereidt u zich voor?

U kunt alvast nadenken over wat uw vraag, aanbod of voorstel precies is en wat u zelf kunt regelen. Kunnen familieleden, buren of vrijwilligers met u meedenken of u helpen? Wat ziet u zelf als oplossing? De oplossing die u samen met het sociaal wijkteam afspreekt zet u in een Ondersteuningsplan.