Nazorg voor de oudere patiënt na een ziekenhuisopname

nazorg.png

Veel ouderen die na een ziekenhuisopname naar huis gaan zijn de eerste dagen vermoeid en van slag waardoor het hen moeite kost hun oude leven weer op te pakken. Meestal helpen familie en vrienden hen dan de eerste dagen met bv het doen van de boodschappen, koken en het hervinden van het oude ritme. Wanneer er echter helemaal geen hulp is kan dat er toe leiden dat de oudere snel achteruit gaat en ongewenst opnieuw opgenomen moet worden. Dat wil Rondom Wijchen voorkomen en daarom is sinds september de pilot ‘’Nazorg voor de oudere patiënt na een ziekenhuisopname’* gestart.

Voorafgaand aan het ontslag uit het ziekenhuis bespreekt een transferverpleegkundige met de oudere of er hulp thuis is. Als dat niet het geval is en de oudere wel hulp wil, komt er een vaste medewerker van Home Instead de dag na ontslag langs. De oudere kan dan zelf aangeven waar kortdurend  hulp bij nodig is met als doel  weer zelfstandig thuis te kunnen wonen.

*Dit project vindt plaats in samenwerking met Rondom Wijchen Wijchen, Home Instead Thuisservice,  het Canisius Wilhelmina ziekenhuis, het UMC Radboud, de ZZG zorggroep en het Lectoraat Innovatie in de Care van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.